Onderzoek & advies
Tegenwoordig zijn er heel veel mensen met een allergie, en dus ook veel met een notenallergie. Maar hoe kan dat nou, hoe ontstaat zo’n allergie en kun je het voorkomen?
onderzoek
Medici en wetenschappers zijn het er nog niet over eens, over hoe zo’n allergie kan ontstaan. De voornaamste reden zou zijn dat er tegenwoordig veel meer andere stoffen in eten zitten dan goed voor ons is (zoals smaakmakers en smaakversterkers). Die stoffen zitten erin om het product aantrekkelijker/lekkerder te makken terwijl ze in de meeste gevallen helemaal niet zo goed voor ons zijn, zeker niet in grote hoeveelheden.
Een andere reden zou kunnen zijn dat er vanuit de voedselindustrie steeds meer reclame wordt gemaakt over de gezonde waarde van noten. Zo is het dan ook niet gek dat mensen die al gevoelig waren voor bepaalde stoffen, bijvoorbeeld noten, overgevoelig worden. Zo komt er in veel gevallen een notenallergie boven tafel. Bij het kopje reactie lichaam wordt hier meer over beschreven.
Ook wordt er nog gedacht, dat vooral kleine kinderen, steeds vaker een notenallergie ontwikkelen. Dit omdat ze steeds meer in contact komen met zalfjes en crèmes waar vaak noten in verwerkt zitten. Toch zou het vooral liggen aan ons voedingspatroon van nu.
Advies
Ook over, of je het zou kunnen voorkomen zijn ze nog niet over eens, en dus kun je het dus eigenlijk niet veel aan doen. Wel zou je, als je weet dat je al extra gevoelig bent voor andere allergenen, ook met noten extra op gaan passen. Dit zegt niet dat je dan ook allergisch bent voor noten. Het overkomt je of niet, er zijn ook zeker mensen die er nooit last van zullen krijgen hoe hun eetgewoontes ook zijn.
Voor informatie over de symptomen en hoe te handelen bij notenallergieën kun je kijken bij wat te doen bij. Verder staat er onder het kopje omgang, een aantal tips om met zo’n dergelijke (moeilijke) allergie om te gaan.
Maak jouw eigen website met JouwWeb